Μιχάλης Χρηστάκης: Έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Βαρύ πένθος και απώλεια για την τοπική αυτοδιοίκηση

ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ψυχικού, Μιχάλης Χρηστάκης, απεβίωσε πρόωρα, σε ηλικία μόλις 60 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η απώλειά του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς ο εκλιπών διακρινόταν τόσο για τις επιστημονικές του γνώσεις όσο και και για το σημαντικό έργο που προσέφερε σε δημάρχους και αιρετούς, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Ο εκλιπών ήταν και γενικός γραμματέας στο δήμο Διονύσου επί δημαρχίας Διονύση Ζαμάνη.

Το edionysos.gr εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος (Σ.Σ.: Η φωτογραφία του άρθρου είναι από μία πρόσφατη συζήτηση – συνέντευξη με τον Μιχάλη Χρηστάκη, που δυστυχώς δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε…)

Το βιογραφικό του

Ο εκλιπών ήταν ο ιδρυτής και η ψυχή της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” και απολάμβανε του σεβασμού και της αποδοχής, έχοντας καταγράψει μια πλούσια πορεία με κεντρικό πεδίο τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αλλά και με σημαντική ακαδημαική παρουσία.

Ο Μιχάλης Χρηστάκης ήταν Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Kent at Canterbury (Ηνωμένο Βασίλειο), με Μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πανεπιστήμιο Reading, Ηνωμένο Βασίλειο) και πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Ήταν Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από το 2001.

Από το 2007 ως το 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ από το 2015 ως τις αρχές του 2017 Γενικός Γραμματέας του Δήμου Διονύσου. Από το Μάιο του 2017 ήταν πλέον Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Από το 2011 ήταν Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”.

Το 2013 – 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Αυτεπιστασίας για τον Τομέα Αλιείας του ΟΟΣΑ. Με εκπαιδευτικό – συγγραφικό έργο και αρθρογραφία σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Χρηματοδοτήσεων και Δημοσίου Μάνατζμεντ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ