Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο ευρύχωρο

Τα τελευταία χρόνια η αξία των ακινήτων έχει ανέβει κατακόρυφα. Η ζήτηση είναι μεγάλη και τα διαθέσιμα σπίτια απ’ ότι φαίνεται δεν είναι αρκετά ώστε να την καλύψουν. Επιπλέον, τα ενοίκια αυξάνονται συνεχώς, οπότε αν έχετε κι εσείς στην κατοχή σας ένα σπίτι που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν να ενοικιάσετε ή να μείνετε σε αυτό, τώρα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. Θα είναι ένα επιπλέον εισόδημα για εσάς ή ένα νέο σπίτι για μείνετε.

Αν το σπίτι έχει να κατοικηθεί πολλά χρόνια ή είναι παλιό σίγουρα θα χρειαστεί κάποιες αλλαγές ώστε να ανανεωθεί και να μπορεί να κατοικηθεί είτε από εσάς είτε από κάποιον ένοικο. Για σπίτια μικρά, όπως οι γκαρσονιέρες, τα δυάρια ή τα στούντιο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ο χώρος. Η διάταξη των δωματίων, των μεγάλων συσκευών και των επίπλων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξοικονόμηση χώρου και στην αξιοποίηση κάθε τετραγωνικού. Αφού για εσάς θα είναι ήδη μία περίοδος εργασιών, πάμε να δούμε κάποια βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε το σπίτι να είναι κατοικήσιμο και να το εκμεταλλευτείτε σωστά.

Βάψιμο

Το βάψιμο είναι ένα από τα αρχικά και πιο σημαντικά βήματα που θα πρέπει να κάνετε στην ανακαίνιση. Πριν προβείτε στο βάψιμο των τοίχων θα πρέπει να κάνετε τα απαραίτητα τριψίματα, να στοκάρετε τρύπες και να καλύψετε τα μέρη που πιθανόν έχουν βγάλει υγρασία. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και με μεγαλύτερη διάρκεια. Το βάψιμο είναι μία σωτήρια διαδικασία για πολλά μέρη του σπιτιού. Μπορείτε να βάψετε κάποια έπιπλα που χρειάζονται φρεσκάρισμα, τα ντουλάπια της κουζίνας αλλά και το εξωτερικό του σπιτιού.

Πόρτες

Οι εσωτερικές πόρτες σε ένα σπίτι με ξεχωριστούς χώρους, είναι ένα στοιχείο που επηρεάζει με πολλούς τρόπους τη λειτουργικότητα. Αρχικά θα πρέπει να υπάρχουν εσωτερικές πόρτες που να χωρίζουν τα δωμάτια ώστε να αυξάνεται και η μόνωση του σπιτιού αλλά και να μπορεί να απομονώνεται κάποιο δωμάτιο. Οι συρόμενες πόρτες είναι ιδανικές για να το πετύχετε αυτό χωρίς να καταλαμβάνουν επιπλέον πολύτιμο χώρο μέσα στο σπίτι. Το μπάνιο και το wcείναι δύο πολύ συχνές περιπτώσεις όπου το άνοιγμα και το κλείσιμο μιας κλασικής πόρτας μπορεί να μην είναι εφικτό καθώς μπορεί να βρίσκει σε έπιπλα ή συσκευές. Εγκαταστήστε μία συρόμενη πόρτα η οποία θα ανοιγοκλείνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Τέλος, αν και στο υπνοδωμάτιο αντιμετωπίζεται θέματα διάταξης σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τις υπάρχουσες ντουλάπες με συρόμενες ντουλάπες. Με αυτό τον τρόπο λύνετε αμέσως το ζήτημα του χώρου και θα έχετε μία σύγχρονη και όμορφη λεπτομέρεια στο δωμάτιό σας.

https://mathios.com.gr/portes-esoterikes/βάψιμοεσωτερικές πόρτεςπόρτεςσπίτισυρόμενες ντουλάπες