Πως να μετακινηθείτε στην πόλη εύκολα και οικονομικά με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή σκούτερ;

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα σκούτερ έχουν φέρει την επανάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, προσφέροντας έναν βιώσιμο και ευχάριστο τρόπο μετακίνησης στις πόλεις. Τα οφέλη όμως δεν σταματούν εδώ. Ο κυριότερος λόγος είναι οικονομικός και έχει να κάνει με την αύξηση των τιμών στα καύσιμα. Οι περισσότεροι, που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν το αμάξι για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, επέλεξαν σαν εναλλακτικό μέσο μετακίνησης το ηλεκτρικό σκούτερ ή ποδήλατο για πιο κοντινές αποστάσεις, αποφεύγοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Επιπλέον, ο αντίκτυπος της ηλεκτροκίνησης φαίνεται άμεσα στο περιβάλλον, όπου η ατμόσφαιρα δεν επιβαρύνεται από διοξείδιο του άνθρακα ή άλλες χημικές ουσίες και μέταλλα, που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, τα ηλεκτρικά scooter https://www.wheelnwater.com/σκούτερ-ηλεκτρικά και γενικά τα οχήματα με ηλεκτροκίνηση, έχουν λιγότερες βλάβες και συντήρηση γιατί δεν έχουν πολλά μηχανικά μέρη και καύσιμα. Αυτό μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία σε ένα νοικοκυριό. Πέρα όμως από την οικονομία, υπάρχουν και οφέλη στην υγεία των χρηστών ενός ηλεκτρικού ποδήλατου ή σκούτερ.

Όσον αφορά την υγεία, μπορεί ένα ηλεκτρικό ποδήλατο να υποβοηθάει με τον κινητήρα του το πετάλι του αναβάτη, ωστόσο του δίνει την δυνατότητα να ασκηθεί περισσότερο, κάνοντας και μόνος του πετάλι και εξοικονομώντας περισσότερη ενέργεια στην μπαταρία. Για παράδειγμα, σε έναν επίπεδο δρόμο σίγουρα το πετάλι δεν πρόκειται να κουράσει, ενώ σε μία ανηφόρα ο κινητήρας θα βοηθήσει στο ανέβασμα.

Επιλέξτε το σωστό ηλεκτρικό όχημα!

 

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, προσφέρει υποβοήθηση πεντάλ, καθιστώντας το κατάλληλο για διάφορα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Σε επιλεγμένα καταστήματα, αλλά και στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε ποδήλατα πόλης, ποδήλατα βουνού ή πτυσσόμενα ποδήλατα. Το ηλεκτρικό σκούτερ παρέχει μια πιο ωραία εμπειρία για βόλτα στην πόλη και μικρές μετακινήσεις και είναι ιδανικό για μικρότερες αποστάσεις. Πριν επιλέξετε μοντέλο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως την αυτονομία σε χιλιόμετρα, την ταχύτητα, το βάρος και την φορητότητα.

Μεγάλο ρόλο παίζει η ασφάλεια!

 

  • Να φοράτε πάντα κράνος για να προστατεύετε το κεφάλι σας σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Χρησιμοποιήστε φώτα, ανακλαστήρες και φωτεινά ρούχα, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  • Να προσέχετε τους άλλους χρήστες του δρόμου, τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

 

Σωστή φροντίδα και συντήρηση!

 

  • Πριν από κάθε διαδρομή, ελέγξτε τα φρένα, τα φώτα και τα λάστιχα, για να δείτε αν είναι φουσκωμένα. Κοιτάξτε αν η μπαταρία είναι φορτισμένη και φροντίστε στο δρομολόγιο που θα κάνετε να υπάρχουν σημεία φόρτισης. Πολλοί δήμοι έχουν κιόσκια στις πλατείες, που φορτίζουν με ηλιακά πάνελ.

 

  • Διατηρήστε το όχημά σας καθαρό για να αποφύγετε τη συσσώρευση βρωμιάς, σε σημεία που μπορεί να προκληθούν βλάβες στα ηλεκτρονικά του οχήματος.

 

  • Προστατέψτε το σκούτερ ή το ηλεκτρονικό σας ποδήλατο από κλοπές, φυλάσσοντας το σε εσωτερικούς χώρους ή ασφαλείς τοποθεσίες, ακόμα και όταν σταματήσετε για δουλειά.

 

  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη φόρτιση και την αποθήκευση της μπαταρίας.

 

Στο μέλλον, καθώς η τεχνολογία προχωράει περισσότερο, σίγουρα θα δούμε περισσότερα μοντέλα και πιο βελτιωμένα. Επίσης, οι υποδομές στις πόλεις θα είναι καλύτερες, όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, περιμένοντας να δούμε ακόμη πιο καινοτόμες και προσβάσιμες λύσεις.

https://www.wheelnwater.com/ηλεκτρικό ποδήλατοσκούτερ