Σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού και ενδοοικογενειακής βίας στην Άνοιξη – Το θύμα μιλάει αποκλειστικά στο edionysos.gr

«ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ "PANIC BUTTON". ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ....»

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού και ενδοοικογενειακής βίας, που συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Δήμο μας φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας, κατ’ αποκλειστικότητα, το edionysos.gr.

Γυναίκα εκπαιδευτικός, μητέρα τριών παιδιών, που διαμένει στην περιοχή της Άνοιξης, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της, με αποτέλεσμα να καταλήξουν την Κυριακή 14/7 στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου. Ακολούθησε η σύλληψη του δράστη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με το δικαστήριο να έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/7.

Το θύμα της επίθεσης επικοινώνησε με δική του πρωτοβουλία με το edionysos.gr. Υπογραμμίζουμε ότι τα στοιχεία της καταγγέλλουσας όσο και του καταγγελλόμενου, είναι σε γνώση της εφημερίδας μας αλλά στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και φυσικά για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν.

Η γυναίκα μας μίλησε για το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι η δική της υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης, το συγκεκριμένο φαινόμενο όμως αφορά πολλές γυναίκες, οι οποίες θα πρέπει να βρουν το θάρρος να μιλήσουν:

«Εγώ αυτή τη στιγμή έχω ήδη πάρει “panic button” και θέλω να πιστεύω ότι η δική μου κακοποίηση θα σταματήσει εδώ. Ο μόνος λόγος που μίλησα μαζί σας είναι για να δημοσιοποιηθεί το περιστατικό, έτσι ώστε κι άλλες γυναίκες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σωματικής ή λεκτικής, να βρουν το θάρρος να μιλήσουν και να καταγγείλουν αυτό που τους συμβαίνει. Οι άνθρωποι που είναι οξύθυμοι και καταλήγουν να ασκήσουν βία, όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση, δεν το κάνουν μόνο για μία φορά. Στη δική μου περίπτωση είχα υποστεί κακοποίηση και στο παρελθόν αλλά θεωρούσα ότι δεν θα επαναληφθεί ξανά. Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί αντίστοιχες συμπεριφορές, να μην αγνοούν τα σημάδια… Και κυρίως να μην σιωπούν…».

punic buttonΆνοιξηΔήμος Διονύσουενδοοικογενειακή βίαξυλοδαρμός